søndag 16. desember 2012

Advent i Efjorden

Vi er nå inne i årets mørkeste periode.  Månen er på tur opp igjen og fredag snur sola, så nå er det verste gjort også denne vinteren.  Dagslyset har vi knapt 2 timer nå før det igjen begynner å bli mørkt.  Snøen uteblir, men elgene er kommet tilbake. Her går i alle fall 8 stykker rundt omkring i området her.  Ei ku med 2 kalver holder stort sett til borte ved furuene, på vei ned til postkassa.  En diger okse ser vi også stadig vekk - han har nok vært her hele året.  Har sett spor etter han i hele sommer.

Rein har det ikke vært her på mange år, men de siste to årene har det vært mange av de - i år er her en flokk på over hundre dyr.

Med så mye villt rundt oss i år, må Peggy finne seg i å gå i bånd når vi er ute på tur.  Ettersom vi beveger oss mye der det ikke går andre folk, får hun i stor grad gå løs.  En kortvarig, kald periode fikk hun på seg den grå vinterkåpa (som kler henne veldig godt).  Her koser hun seg mens jeg tar noen bilder av den vakre himmelen i skumringstimen.   Bildet er tatt ved et tilfrosset lite tjern på andre siden av veien - litt opp i høgden.


 Einer og kongler sammen med en enkel lysslynge i to glassøyler ble flott og stilig adventpynt i TV-stua.  Einene har fortsatt bær på grenene og er fantastisk dekorative.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar